Kunstroute Rondje Watertoren Schimmert op 30 april 2023

Op zondag 30 april 2023 wordt alweer de 15e editie van Rondje Watertoren georganiseerd. Ook ik zal er exposeren met mijn kunst; graag nodig ik je van harte uit om een kijkje te komen nemen!

Over Rondje Watertoren

Kunstroute Rondje Watertoren is een kleinschalige en kwalitatieve kunstroute die jaarlijks plaatsvindt op de laatste zondag in april te Schimmert. In 2023 op zondag 30 april van 10.00 tot 17.00 uur.

Doel van Rondje Watertoren is bekendheid te geven aan kunstenaars, kunst, cultuur en cultureel erfgoed rondom de watertoren, de reus van Schimmert.

Bijzondere locaties

Naast vaste locaties, zoals galeries en ateliers, worden ook andere locaties, die uit beeldbepalend of cultuurhistorisch perspectief interessant zijn, voor een bezoek geselecteerd. De monumentale watertoren vormt daarbij als centraal punt ons boegbeeld. Daarnaast is de mooie kerk van Schimmert een belangrijk ijkpunt.

Lokale medewerking

Het succes van Rondje Watertoren de afgelopen jaren, was vooral te danken aan de medewerking van vele locatiehouders. Ook dit jaar hebben veel Schimmertenaren hun medewerking toegezegd. Het brede kunstaanbod is te zien op geweldige plekken als de gerestaureerde Limburgse boerderijen, prachtige tuinen, ateliers van lokale kunstenaars en niet te vergeten de Sint Remigiuskerk en de Watertoren.

Grote diversiteit

Werken van professionele en reeds gearriveerde kunstenaars en werken van aanstormend talent worden op de deelnemende locaties tentoongesteld. Gestreefd wordt naar een zo groot mogelijke verscheidenheid in disciplines en genres. Er wordt geselecteerd op de kwaliteit van de kunstenaars door een eigen selectiecommissie. De doelgroep bezoekers waar Rondje Watertoren zich op richt zijn in algemene zin liefhebbers van kunst en cultuur.

Meer informatie: zie de website.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *